Nieuws

NEWPORT BEACH – De Amerikaanse Aviation Capital Group LLC (ACG) gaat drie Boeing MAX varianten leveren aan Icelandair. Twee toestellen van het type 737 MAX 8 zullen via een ‘sale and leaseback’ constructie door de IJslandse maatschappij aan ACG worden verkocht en vervolgens worden terug gehuurd. Daarnaast heeft ACG een financieringsconstructie voor een aan Icelandair te leveren MAX 9.

Icelandair sloot in december 2020 al een sale-leaseback overeenkomst met de Ierse leasemaatschappij Sky Aviation voor twee in het tweede kwartaal van 2021 te leveren Boeing 737 MAX 9 varianten. Deze werden vervolgens voor een periode van twaalf jaar gehuurd.

Een eerste MAX 9 leasemaatschappij werd in februari 2019 via BOC Aviation geleverd. In dezelfde maand werd via een ‘sale and leaseback’ constructie bij SMBC Aviation Capital een vierde 737 MAX 8 aan de vloot toegevoerd.

Een vijfde toestel van dit type werd in april 2019 verwacht. Ook dit toestel wordt via een SLB constructie gehuurd bij de Ierse leasemaatschappij SMBC Aviation Capital. Een zesde MAX wordt in het tweede kwartaal van 2021 verwacht en zal via een zelfde constructie bij BOC Aviation worden gehuurd.

Icelandair tekende in november 2013  een contract  dat moest leiden tot de levering van acht Boeings van het type 737 MAX 8 en vier MAX 9s. Tevens legde Icelandair kooprechten vast voor nog eens acht MAX varianten.

De maatschappij zette drie 737 MAX 8 varianten sinds april 2018 in. 

Icelandair 737 MAX 8.
Icelandair 737 MAX 9.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur