Nieuws

LUXEMBURG – Vallair Solutions Sàrl uit Luxemburg heeft een tweede tot vrachtvliegtuig omgebouwde A321-200 PCF voor een langere periode in lease ondergebracht bij Smartlynx Airlines Malta. Het toestel zal naast de eerder in juni 2021 geleverde Airbus, worden ingezet voor de Express Division van Deutsche Post’s DHL group.

De ombouw van de eerste twee door Vallair gereserveerde vliegtuigen vond in bij de Elbe Flugzeug Werke (EFW) in Hamburg plaats. Het derde toestel daarentegen was de eerste die in het Chinese Guangzhou werd aangepast binnen de EFW joint venture van Airbus en  ST Engineering Aerospace,

Vallair begon de leveringen van de A321-200 PCF in oktober 2020 toen een eerste toestel werd overgedragen aan Qantas dochter Australia Post.

Volgens Vallair verbruikt een tot vrachtvliegtuig omgebouwde A321-200 tot vijftien procent minder brandstof dan een Boeing 757F.

De marktvraag voor omgebouwde narrowbody vrachtvliegtuigen ligt de komende tien jaar rond de 1.500 toestellen. Daarvan moeten ongeveer 1.000 oudere exemplaren vervangen terwijl de groeiende e-commerce activiteiten de komst van nog eens 500 vliegtuigen noodzakelijk maken.