Nieuws

MALTA – SmartLynx Airlines Malta heeft recent vijf zogenoemde Airbus A330 Zero LOPA’s aan hun vloot toegevoegd. Deze Airbussen zijn ontdaan van hun passagierscabines en ingericht als vrachtvliegtuig. Ieder toestel beschikt over 260 m3 laaduim waarbij op het hoofddek en in de velly tot vijftig ton vracht mee kan. Daarmee kunnen grotere ladingen binnen zeven dagen rond de wereld worden gevlogen.

Dat daarnaar vraag is, bleek recent toen een klant lading liet vervoeren van Frankrijk naar Chicago waarbij lading in Zuid Vietnam moest worden opgehaald. Volgens de luchtvaartmaatschappij goeit het aantal cargo tonne-kilometers (CTKs) maandelijk met 8-9 procent.

SmartLynx uit Letland is een ACMI-operator die vliegtuigen compleet met bemanning,  verzekering en onderhoud aan andere maatschappijen verhuurt. Daarvoor worden A320-200s (16) en A321-200s (7) ingezet onder de merknamen SmartLynx Airlines,  SmartLynx Estonia en SmartLynx Airlines Malta waar ook met de A330-200PCF wordt gevlogen.

Hanoi.
Hanoi,
Cambodja.
Chicago.
Alaska.