Nieuws

WICHITA – Textron Aviation heeft de eerste twee van tien door Azul (conecta) bestelde Cessna Grand Caravan EX turboprops overgedragen aan de Braziliaanse luchtvaartmaatschappij.

De regionaal opererende maatschappij is een volle dochter van Azul Airlines en bestelde recent vijf toestellen van dit type met opties op nog eens vijf voor inzet vanaf Jundiai Airport in São Paulo. Daar zullen de vliegtuigen worden gebruikt voor het vervoer van passagiers van en naar kleinere steden en afgelegen Braziliaanse gebieden.

Azul (conecta) kan dit jaar nog een Grand Caravan tegemoet zien, en nog eens twee in 2022. Na de huidige levering telt de vloot achttien Caravan turboprops. Met zestien daarvan werden sinds augustus 2020 tijdens ruim 15.000 vlieguren al meer dan 40.000 passagiers vervoerd en twaalf nieuwe binnenlandse bestemmingen geopend.