Nieuws

WEST PALM BEACH – Sikorsky heeft de eerste in serie geproduceerde CH-53K King Stallion overgedragen aan het US Marine Corps. Deze zal de zware transporthelikopter op MCAS New River in North Carolina ‘voorbereiden’ op de Initial Operational Capability.

Volgens de fabrikant zijn tijdens vijf eerdere ‘Lot’ opdrachten 33 helikopters besteld, terwijl binnenkort onder ‘Lot 6’ nog eens een order voor negen wordt verwacht.

De King Stallion gaat bij het Amerikaanse marine korps 142 verouderde CH-53E transporthelikopters vervangen waarmee sinds 1981 gevlogen wordt. Uiteindelijk kan dat aantal oplopen tot 200. Het eerste testexemplaar werd in mei 2018 geleverd.

De King Stallion kan een gewicht van 16.300 kg aan een sling verplaatsen en een kruissnelheid  halen van 200 kts (370 km/h).

De helikopter was eind april vliegend te zien tijdens de ILA Berlin 2018.