Nieuws

MONACO – Airbus Corporate Jets (ACJ) heeft een eigentijdse Franse kunstenaar in de hand genomen om de cabine van de ACJ TwoTwenty te voorzien van opmerkelijke interieurkleuren.

De kunstenaar is Cyril Phan die als Cyril Kongo ook bekend is onder de naam Mr Colorful en actief is als schilder en graffity artiest. Hij mocht van het ACJ ontwerpteam, dat zich vooral toelegde om comfort, connectiviteit en functionaliteit, uitleven om de cabine op een ‘next level of emotion’ te brengen. Een gedeelte van de cabine zal dan ook met de hand door Kongo worden beschilderd waatdoor het effect van een prive kunstgallery zal ontstaan.

De cabine van de ACJ TwoTwenty heeft een vloeroppervlakt van 73m2 in kan ingedeeld worden in zes grote VIP cabines met plek voor in totaal negentien passagiers. Het toestel krijgt een vliegbereik van 5.650nm (10.500km) en zal een fractie goedkoper worden dan de Ultra Long Range (ULR) business jets van Bombardier en Gulfstream.

ACJ verkocht tot op heden zes toestellen van dit eind 2020 geïntroduceerde type. Een eerste toestel is inmiddels in aanbouw en zal komende winter aan Comlux worden overhandigd die de eerste vijftien toestellen van dit type in mag richten. De ingebruikname van dat toestel staat voor 2023 op de planning.

Cyril Phan die als Cyril Kongo ook bekend is onder de naam Mr Colorful