Nieuws

TOULOUSE – Airbus zal later dit jaar vanuit zijn Amerikaanse productiefaciliteit beginnen met de levering van vliegtuigen die op duurzame brandstof (Sustainable Aviation Fuel, SAF) vliegen.

Uiterlijk in november 2021 zullen alle vliegtuigen die geleverd worden, voor hun aandrijving een mengsel van SAF en conventionele vliegtuigbrandstof gebruiken. Het is de volgende, logische stap in het nakomen van Airbus’ verbintenis tot koolstofneutrale groei in de luchtvaartsector.

Airbus heeft met het oog hierop een overeenkomst gesloten met Signature Flight Support om SAF te leveren aan de Airbus-fabriek in Alabama. Signature Flight Support werkt samen met World Energy om de uit de Verenigde Staten afkomstige SAF aan Airbus te leveren.

Vanuit de Amerikaanse fabriek in Mobile levert Airbus vliegtuigen uit de A220- en A320-reeks aan in de VS gevestigde klanten. Sinds 2016 werden al meer dan 260 Airbussen die in Alabama werden gebouwd, geleverd, waarvan in 2021 alleen al 54 aan Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen.