Nieuws

Nieuwe fabriek Dassault Aviation geopend

DA00045124_

BORDEAUX MERGNAC – Dassault Aviation heeft in de zuid Franse plaats Bordeaux-Mérignac een nieuwe fabriek in gebruik genomen met een oppervlakte van 26.000 vierkante meter. De bouw ervan werd in mei 2019 gestart.


In het nieuwe onderkomen zullen zowel civiele als militaire (bouw)activiteiten worden ontplooid. Ook zullen er een aantal activiteiten die nu nog in Saint-Cloud onder de rook van Parijs plaats vinden, naar Bordeaux worden verplaatst om dichter bij de daadwerkelijke productie van vliegtuigen te komen.

In het nieuwe gebouw bevinden zich naast het Falcon Command Center en een auditorium ook negen projectbureaus, 24 modulaire opgebouwde werkruimtes en 1.650 werkstations.

Rond de fabriek zijn 500 bomen geplant terwijl op de ‘groene’ daken 1.400 zonnepanelen zijn geplaatst.