Nieuws

Composietpropellers voor oudere C-130Hs

WINDSOR LOCKS – Collins Aerospace is niet alleen geselecteerd om nieuwe C-130J Super Hercules transportvliegtuigen voor U.S. Air Force uit re rusten met nieuwe remmen en velgen. Ook oude C-130H varianten mogen door het bedrijf worden aangepast.

Collinfs mag met het oog daarop 26 C-13)H transportvliegtuigen van de U.S. Air National Guard en Air Force Reserve uitrusten met NP2000 propeller systemen,

Al eerder besloot de U.S. Air Force ongeveer 140 C-130H uit te gaan rusten met de zevenbladige MP 2000 propellers die zijn uitgerust met een Electronic Propeller Control System. Daarvoor zijn inmiddels 83 systemen besteld en zestien daadwerkelijk geïnstalleerd.


Vergeleken met de oude aluminium varianten zijn de nieuwe propellers tijdens take off 20 dB stiller. Ook leveren ze twintig procent meer stuwkracht en vergt het onderhoud de helft minder manuren.