Nieuws

STAVANGER – De Amerikaanse helikopterfabrikant Bell heeft in Noorwegen op Stavanger Airport een nieuw ‘ 525 Experience Center’ geopend. In dit centrum kunnen klanten uit onder meer de olie- en gasindustrie hun licht opsteken over de mogelijkheden van de nieuwe tweemotorige Bell 525 Relentless helikopter.

In het centrum is een mockup opgesteld van de 525 en zijn meerdere interactieve werkstations ingericht om ook (potentiële) militaire klanten en bedrijven dieSearch And Rescue (SAR) missies uitvoeren voor de nieuwe helikopter te enthousiasmeren.


Bell en de Noorse olie- en gasoperator Wintershall Dea Norge AS besloten in 2020 samen te gaan werken om de 525 op een operationele standaard te brengen voor vluchten boven de Noordzee. Daarnaast werd samengewerkt met de de Norwegian Aviation & Defense Group om dit centrum te kunnen realiseren.