Nieuws

REIJKJAVIK – De IJslandse nieuwkomer Play Airlines huurt niet alleen bij leasemaatschappij Aercap maar ook bij GECAS. Daar werd getekend voor drie Airbus A320neo’s en een A321NX die tussen eind 2022 en begin 2023 geleverd zullen worden.

De plannen voor de maatschappij werden al in november 2019 wereldkundig gemaakt, maar de corona pandemie gooide tijdelijk roet in het eten. Play verwierf daardoor pas in juni 2021 haar vliegvergunning op zak terwijl op dat moment ook de eerste van drie bij AerCap gehuurde Airbus A321neo’s in de huisstijlkleuren was gespoten. Het toestel biedt plaats aan 192 vlieggasten.
Daardoor kon de nieuwe prijsvechter deze zomer beginnen aan het uitrollen van een routenetwerk. Vooreerst werd daarbij gemikt op veertien bestemmingen in Europa en Amerika.

Naast de zeven nu gehuurde Airbussen, werden ook leasecontracten gesloten voor nog eens twee vliegtuigen die in het eerste kwartaal van 2022 geleverd zullen worden. Eind 2025 moet de vloot uit vijftien vliegtuigen bestaan.

.

.