Nieuws

Airbus toont ontwerp CityAirbus NextGen

2

TOULOUSE – Airbus heeft tijdens de #AirbusSummit die momenteel in Toulouse wordt gehouden het nieuwe ontwerp van de elektromotor aangedreven CityAirbus gepresenteerd.

De CityAirbus NextGen is  een electrical Vertical Take-Off and Landing (eVTOL) luchtvaartuig dat wordt aangedreven door acht   elektromotoren van elk 100 kW (136 pk) die elk twee ducted propellers aandrijven en gevoed worden door accu’s met een totale capaciteit van 110 kWh.  Het toestel moet op termijn autonoom vliegend vier passagiers kunnen oppikken en afzetten. Gemikt wordt op een kruissnelheid van 120 km/h bij een vliegbereik van 80 km.
Volgens Airbus wordt de eVTOL fluisterstil: 65 dB(A) wanneer het toestel vliegt en minder dan 70 dB(A) in de landing. Het toestel zal gecertificeerd worden onder de EASA SC-VTOL Enhanced Category regelgeving.
Het concept werd in maart 2017 tijdens  de 87e Internationale Auto Salon in Genève als als Pop Up geintroduceerd. Met het eerste prototype werd op  2 mei 2020 een eerste vlucht uitgevoerd  waarbij het toestel nog met kabels was verankerd. Op  31 juli  2020 werd een eerste serie autonome proefvluchten uitgevoerd met   CityAirbus.

Het eerste prototype.

Mei 2019. 

December 2019.

2 reacties op “Airbus toont ontwerp CityAirbus NextGen

  1. Ruud Vos schreef:

    Dank even gecheckt en aangepast.

  2. CFRPwingALbody schreef:

    Volgens mij heeft ieder van de vier rotoren twee 100kW elektromotoren. De CityAirbus heeft 8x Siemens (nu RollsRoyce) SP200D 204kW electro motoren.