Nieuws

SAO PAULO & CHICAGO = Europcar Brazilië heeft plannen aangekondigd om vijftig eGyro elektrisch aangedreven verticale start- en landingstoestellen (eVTOL) aan te schaffen bij Skyworks Aeronautics.

De gyrocopters worden aangeschaft voor gebruik in Brazilië, de op drie na grootste ter wereld. markt voor civiele helikopters na de VS, Rusland en Canada. Europcar is ‘s werelds derde grootste autoverhuurbedrijf en toonaangevende mobiliteitsaanbieder.

Eind juni 2021 bestelden twee Koreaanse bedrijven bij Skyworks Aeronautics honderd eGyro’s . Mint Air en Mobius.energy Corp namen daarbij opties op nog eens luchtvaartuigen van dit type. Het consortium onder leiding van Mint Air wil met de elektromotor aangedreven toestellen een eGyro Urban Air Mobility (UAM)-platform vbor de Koreaanse markt lanceren.

Skyworks is de voortzetting van het Amerikaanse bedrijf Groen Brothers dat meerdere typen gyrocopters ontwikkelde waaronder de SparrowHawk.

1 reactie op “Autoverhuur bedrijf wil elektrische gyrocopters

  1. Anton Schiere schreef:

    Vraag:
    klopt ’t wel dat zulke [ref. de toegevoegde foto] Gyrocopters verticaal kunnen opstijgen en landen?