Nieuws

LONDON – Motorfabrikant Rolls-Royce heeft  woensdag (15 september) een eerste vlucht uitgevoerd met elektromotor aangedreven  Accelerating the Electrification of Flight (ACCELL).  Het toestel steeg op van en landde na een kwartier op  Boscombe Down Airfield in Wiltshire .

 

In de Spirit of Innovation zijn  drie vloeistofgekoelde aan elkaar gekoppelde YASA elektromotoren ingebouwd met een gezamenlijk vermogen van ruim 545 pk. Vooreerst wordt uitgegaan van een vliegbereik van 200 mijl (320 km) en een topsnelheid van 480 km/h.  Het toestel wordt gevoed met een Electroflight accupack met 6.000 cellen.

Het vliegtuig is  in samenwerking met de Britse motorenfabrikant YASA en start-up Electroflight ontwikkeld. Beide bedrijven gebruikten hiervoor een standaard Nemesis NXT  airframe. Het project wordt deels gefinancierd door de Britse overheid.

De ACCELL wordt een directe concurrent van het Extra 330LE recordvliegtuig. 

 

 

Rolls-Royce ACCEL Electric Flight