Nieuws

Eerste Kanaalpassage Volt Aero Cassio 1

MEDIS – De Volt Aero Cassio 1 demontrator is maandag (13 september) voor het eerst Het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland overgestoken.

Het hybride-elektrisch aangedreven toestel vloog van Medis in het zuiden van Frankrijk via Calais-Dunkerque Airpor naar Engeland. Na een landing bij Cranfield University in Bedfordshire werd een technische inspectie uitgevoerd. Daarna vloog het toestel door naar London Biggin Hill Airport waar Volt directeur Jean Botti deel aan nam een paneldiscussie tijdens de Green Charter 2021 expo.

Feitelijk is dit prototype een aangepaste Cessna 337 Skymaster waarbij de voorste motor is  vervangen door twee, elk 45 kW (60 pk) sterke Safran ENGINeUS 45 elektromotoren in de vleugels die elk een piekvermogen hebben van 70kW (94 pk).

De krachtbronnen worden via een generator ‘gevoed’ door deen nu nog traditionele 370 pk sterke verbrandingsmotor. Deze motor drijft in de staartsectie eveneens drie 80 pk sterke Emrax elektromotoren aan die op hun beurt de pusherprop aandrijven.

De Cassio 1 is de voorloper van de vierpesoons Cassio 330 die momenteel ontwikkeld wordt. Dat toestel moet na een startaanloop van minder dan 550 m een vliegbereik krijgen van 800 nm (ruim 1.280 km) bij een kruissnelheid van 200 kts (370 km/h) en een endurance van 3,5 uur (uitbreidbaar naar vijf). Gemikt wordt op acht dagelijks ‘rotaties’ (waarbij tot tien uur zal worden gevlogen).

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur