Nieuws

MARIETTA  – Indonesië heeft bij Lockheed Martin getekend voor vijf C-130J-30 Super Hercules transportvliegtuigen. Deze verlengde versie  werd al in 2018 geselecteerd, gevolgd door een intentieverklaring in 2019. Nadien werd het  contract in september 2021 getekend tijdens een bezoek van de Indonesische minister van defensie.

Surplus
De laatste keer dat Indonesië C130s besteld was in 2013 toen de Australische minister van defensie diens  Indonesische ambtsgenoot vijf C-130H transportvliegtuigen, een simulator en reserveonderdelen  aanbood voor omgerekend vijftien miljoen dollar. De Australische luchtmacht stelde de verouderde Herculesvariant op 30 november 2012 buiten gebruik en verving de twaalf toestellen door C-27J Spartans. De eerste C-130H arriveerde in juli 1978 op RAAF Base Richmond.

De door Indonesie gekocht vliegtuigen werden uiteindelijk bij Marshal Aerospace gemodernsieerd.

Eind 2011 kreeg Indonesië al vier C-130H’s toegezegd van Australië voor inzet bij hulpverlening na natuurrampen en noodsituaties.

1 reactie op “Indonesië bestelt C-130J-30 transportvliegtuigen

  1. […] vliegtuigen zijn afkomstig van de Australische luchtmacht die ze voor een zacht prijsje beschikbaar […]