Nieuws

CMA CGM wil ook met 777F gaan vliegen

Foto: @LGGLiegeAirport

PARIJS- CMA CGM Air Cargo wil vanaf 2022 met een eigen Franse vliegvergunning ook met Boeings van het type 777F gaan vliegen. CMA opereert momenteel op de vliegvergunning van Air Belgium vier Airvbs A330-200F vrachtvliegtuigen.

De Franse transporteur vliegt sinds 15 maart 2021 met de A330-200F en na een eerste retourvlucht vlucht van Luik naar Chicago werd dat toestel op de Amerikaanse luchthaven met het traditionele watersaluut begroet,

De Franse CMA CGM Group richt zich voornamelijk op containertransport, maar met CMA CGM Air Cargo begaf het bedrijf zich nu ook op de luchtvrachtmarkt, waarbij de vliegtuigen op de vliegvergunning van Air Belgium werden geplaatst.

In eerste instantie zouden vier toestellen aan de vloot van Air Belgium worden toegevoegd. Twee daarvan zijn sinds maart beschikbaar, twee andere volgens zo spoedig mogelijk. Uiteindelijk moet eind 2021 deze vrachtvloot uit zes toestellen bestaan.

Qatar Airways wilde haar vrachtvloot uniformeren op Boeings van het type 777F en 747-400F. In september 2020 verkocht maatschappij uit Doha al een A330-200F aan Wizz Air.

Air Belgium vloog met vier viermotorige A340-300s, maar bracht door de COVID-19 pandemie en de daarmee samenhangende reisbeperkingen, dit aantal terug naar drie.

Qatar Cargo stoot vier A330-200Fs af

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.