Nieuws

Eerste Airbus A321LR voor Duitse Luftwaffe

2

BERLIJN – De Duitse Luftwaffe krijgt binnenkort de beschikking over twee fabrieksnieuwe Airbus A321LR varianten. In augustus 2020 werd nog gesproken over A321neo’s, maar dat blijken nu LR-varianten te zijn geworden Beide vliegtuigen waren eigenlijk bestemd voor Lufthansa, maar deze kon vanwege het COVID-19 virus de toestellen nog niet afnemen.

De vliegtuigen krijgen een achttien manieren configureerbare cabine die kan worden omgebouwd voor militair gebruik, passagiersvervoer (136-163), zes IC-bedden of het vervoeren van tot veertien patiënten.

Het eerste toestel is inmiddels uit de spuitcabine gerold en krijgt de militaire registratie 15+10. Het wordt nu bij Lufthansa Technik aangepast.

Foto: © Bundeswehr

2 reacties op “Eerste Airbus A321LR voor Duitse Luftwaffe

 1. Anton Schiere schreef:

  @Benne de Jong
  Jij schreef dit: “hier een voorbeeld aan nemen” weliswaar een jaar geleden, blijft aan die mate van Gründlichkeit toch een prijskaartje hangen.

  Beter dat onze Nederlandse overheid kiest voor “Smart”.
  Zo kunnen we er voor kiezen in vloot van KLM een aantal toestellen te hebben dat zich met daarvoor klaarstaande specifieke kits in no time voor allerlei speciale functies laat ombouwen.
  Want hoe vaak hebben we een IC-geconfigureerd vliegtuig nodig en zijn er dan zomaar wel de [IC-]verpleegkundigen om die zes of veertien patiënten te kunnen verzorgen?

  Bedenk dat als je als defensie organisatie à la de Luftwaffe zulke toestellen in eigen beheer krijgt dit continue een geweldige belasting geeft, zowel qua personeel als financieel.

  Naast de passagier vervoerstoepassing zijn er ook tig aanbieders op de markt met super gespecialiseerde medivac toestellen en bijbehorende bemensingen.
  Maar dan moet onze overheid wel relevante afspraken met marktpartijen maken.

  Zijn we gauw beter af dan met enkel onze C130’s zoals in Afghanistan waar er één defect raakte.

 2. Benne de Jong schreef:

  Grundlichkeit.
  Kunnen ze hier een voorbeeld aan nemen.