Nieuws

ULYANOVSK – Bij de Russische vliegtuigfabrikant Ulyanovsk Aviastar-SP JSC is de eerste in serie geproduceerde produceren Ilyushin IL-76MD-90A overgedragen aan het militaire transportluchtvaartregiment in Ulyanovsk voor verdere testvluchten..

Het toestel rolde in mei 2021 van de nieuwe assemblagelijn waarna het werd overgebracht naar een teststation voor grond- en vliegproeven. In tegenstelling tot eerdere assemblageprocessen, zal de nieuwe assemblagelijn de bouwtijd met 38 procent verminderen.

De lijn bestaat uit tien werkstations voor het aankoppelen van de romp, vleugels en staartdelen. Daarnaast zijn er apart stations voor de installatie van de motoren en de boordsystemen. Door gebruik te maken van een laserpositioneringssysteem kunnen volgens de fabrikant de onderdelen met hoge nauwkeurigheid met elkaar verbonden worden.

De Il-76MD-90A is een sterk gemoderniseerde variant van de Il-76 met versterkte romp, nieuwe motoren, hertekende vleugels, een digitale cockpit met zes beeldschermen en moderne navigatie- en communicatiemiddelen en een nuttige lading van zestig ton.

1 reactie op “Foto’s: Aviastar draagt eerste IL-76MD-90A over

  1. Raymond schreef:

    Moderne digitale cockpit en navigatiesystemen. Klinkt goed, maar waarom dan nog steeds de raampjes voor de navigator onder de boeg?