Nieuws

MELBOURNE . — Het Amerikaanse technologieconglomeraat L3Harris Technologies heeft een eerste vlucht uitgevoerd voor de U.S. Army om het nieuwe Airborne Reconnaissance and Electronic Warfare System (ARES) te testen.

De vluchten zullen in de toekomst worden uitgevoerd met Bombardier zakenjets van type Global 6000/6500 die op vlieghoogte boven FL400 (meer dan 12.000 m) tot veertien uur onafgebroken kinnen worden ingezet voor Intelligence,Surveillance and Reconnaissance (ISR) taken langs grenzen waar om veiligheidsredenen niet op lage hoogte kan worden gevlogen.

De Globals worden ‘kaal’ bij L3 afgeleverd waarna deze er ruim 3.000 kg aan missie-apparatuur met bijbehorende sensoren inbouwt.

ARES is onderdeel van het High Accuracy Detection and Exploitation System (HADES) programma van de U.S. Army.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur