Nieuws

BERLIJN – De Duitse Luftwaffe heeft de derde van haar oorspronkelijke vijf toestellen tellende A310 Multi Role Transport vloot buiten dienst gesteld. De laatste inzet was in augustus 2021 toen het toestel 158 Afghanen evacueerde.

De Airbus zal na de laatste landing over de weg van Hannover naar het vijftig kilometer verderop gelegen Hodenhagen getransporteerd. Daar zal de 47 m lange romp met een doorsnee van 5,65 m van haar militaire kenmerken worden ontdaan waarna het in de zomer van 2022 in gebruik genomen zal worden als restaurant in het Serengeti-Park Hodenhagen waar het aan de rand van Masai-Mara een plekje zal krijgen. Gasten kunnen dan tijdens het eten genieten van onder meer giraffes en antilopes.

De nu uitgefaseerde A310 vloog vanaf het najaar van 1989 tot april 1991 bij de Oost-Duitse luchtvaartmaatschappij Interflug waar het toestel als derde 310 in dienst trad met het call sign DDR-ABC. Nadien werd het als “Kurt Schumacher 10+23” ingelijfd bij de Flugbereitschaft van de Duitse Bundeswehr. De laatste inzet was in augustus 2021 toen het toestel 158 Afghanen evacueerde.

Eerder dit jaar werden de 10+24 “Otto Lilienthal“ en 10+27 “August Euler“ al uit de vloot gehaald.

De naam ‘Kurt Schumacher’ zal nu voortleven op de ACJ A350 10+4.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur