Nieuws

MELBOURNE – Embraer heeft bij haar Amerikaanse filiaal in Melbourne de 1.500ste zakenjet afgeleverd sinds de Braziliaanse fabrikant in 2002 dit marktsegment betrad. Het ‘jubileumtoestel’ was een tweemotorige Phenom 300E die besteld was door de Haute Aviation.

Het Zwitserse bedrijf vloog al met een PC-12 turboprop en een Bombardier Global Expess vanaf Saanen-Gstaad Airport, maar wilde ook ‘iets er tussenin’. Dat werd de Phenom 300E met een vliegbereik van 2.010 nm (3.724 km).

De 1.500 zakenjets zijn ondergebracht bij 950 klanten in meer dan tachtig landen.


Volgens Embraer was van iedere vier bestelde lichte zakenjets er een afkomstig van Embraer waarbij de Phenom 300 het hoogste scoort.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur