Nieuws
The new type Mil Mi-8AMTSh-VA military helicopter for expluatation in Arctic Zone for Rusian Airforce is at Ulan-Ude Vostochny airport. Russia. (Photo by Fyodor Borisov/Transport-Photo Images)

MOSKOU – Het Russische ministerie voor noodsituaties Emercon heeft vier tweemotorige Mi-8AMTSh-VA Arctic helikopters besteld die in 2022 (2) en 2023 (2) geleverd moeten worden.

De helikopters zulle in het verre noorden van de Russische federatie gestationeerd worden voor (medische) hulpverleningstaken.

De helikopters zijn voorzien van een uniek verwarmingssysteem voor het oliesysteem en de transmissiekasten waardoor de helikoptermotoren bij temperaturen tot -60 ° C nog snel kunnen worden gestart.

De Mi-8AMTSh-VA is daarnaast uitgerust met verbeterde rompisolatie, warmte-isolerende gordijnen en boordapparatuur voor het opwarmen van maaltijden.

Dankzij extra brandstoftanks kan de helikopter meer dan zeven uur vliegen over maximaal 1400 km. Voor de bemanning en passagiers zijn speciale reddingspakken voorzien.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur