Nieuws

WAYNE = De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Eastern Airlines gaat van de nood een deugd maken en niet minder dan 35 Boeing 777s aangekocht om deze vanaf begin 2022 geschikt te maken voor het vervoer van vracht als Eastern B777 Express Freighters.

In eerste instantie worden de toestellen ingezet via Eastern Airlines Cargo als ‘preighter’ waarbij het interieur van de cabine plaats gaat maken voor vracht in Boeings van het type 777’-200, -200ER’en -300. De cabines worden daarbij ingericht conform de Class-E eisen inclusief 9G bestendige vrachtnetten en een barrier die moet voorkomen dat in geval van brand rook tot de cockpit doordringt.

Dankzij deze aanpak wordt Eastern niet gehinderd door de beperkingen die worden gesteld aan tijdelijk voor vrachtdoeleinden omgebouwde passagierscabines. Van een vrachtdeur, en daarmee de mogelijkheid pallets te laden, wordt vooralsnog afgezien, maar Eastern sluit niet uit dat bij voldoende marktvraag deze alsnog kunnen worden aangebracht.

De vliegtuigen worden vervolgens door Eastern Air Cargo aangeboden op charterbasis, maar kunnen ook (al dan niet met bemanning en verzekering) worden geleased. Daarbij worden de 777-200EF -200EREF aangeboden met een laadvermogen van 65-75t en een vliegbereik van respectievelijk 5.165 nm (9.565 km) en 7.665 nm (14.195 km). De 777-300EF krijgt een dertig procent groter bovendek en kan 57-67 ton verplaatsen over 6.000 nm (11.110 km).

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur