Nieuws

Delta Airlines wil nog meer A321neo’s

1

ATLANTA – Delta Airlines heeft  bij Airbus een optie voor dertig Pratt & Whitney PW1100G-JM  aangedreven A321neo’s verzilverd.

Delta bestelde in december 2017 al honderd A321neo varianten waarbij opties genomen werden op nog eens honderd vliegtuigen van dit type. Daarvan werden er 25 verzilverd  in april 2021  en nu dus 30 waardoor er 155 toestellen van dit type in bestelling staan.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij gaat de vliegtuigen die Airbus Cabin Flex cabines krijgen,  vanaf 2022 inzetten op middellange routes. De toestellen krijgen 194  stoelen verdeeld over drie klassen waar 20 in First en 43 in Comfort Plus,

Met de komst van de eerste Airbussen zullen verouderde MD-80’s en Boeing 757s geleidelijk het veld gaan ruimen.

Delta vliegt  al met 117 A321ceos en wacht nog op de komst van veertien toestellen van dit type. Deze vliegtuigen (waaronder dertien in Mobile gebouwde A321s)  worden aangedreven door CFM56 turbofans.

1 reactie op “Delta Airlines wil nog meer A321neo’s

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Goed nieuws voor Airbus dat een Amerikaanse “home carier” als Delta zo “Airbus minded” en goedgestemd is en Boeing, bij gebrek aan een beter en goed alternatief, op een zijspoor zet en niet tegenstaande de huidige crises toch vertrouwen heeft in de toekomst !

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur