Nieuws

WASHINGTON – De Amerikaanse overheid heeft de zogenoemde Stage 1 van de Civil Reserve Air Fleet (CRAF) uitgebreid. Ditmaal zijn bij Omni Air International drie Boeings van het type 777-300ER ‘gevorderd’ om ingezet te worden voor evacuatievluchten.

Zondag (22 augustus) werden al twaalf vliegtuigen gevorderd bij American Airlines, Atlas Air, Delta Air Lines en Omni Air die er elk drie zouden leveren, twee zouden worden beschikbaar gesteld door Hawaiian Airlines en vier 777-300ERs door United Airlines.

De vliegtuigen zullen niet op Hamid Karzai International Airport in Kabul gaan vliegen, maar landen op veilige luchthavens in de regio om met C-17s ingevlogen evacués verder te vervoeren.

CRAF werd voor het eerst geactiveerd tijden operatie Operatiies Desert Shield/Storm van augustus 1990 tot mei 1991. Later werd tussen gebruari 2002 en juni 2003 nogmaals een beroep gedaan op civiele luchtsteun tijdens Operation Iraqi Freedom/

Amerikaanse C-17s en een hebben sinds 14 augustus 13.000 mensen in Afghanistan opgehaald.

De 5 beste tips voor 'Air-to-air fotografie'?

Die krijg je vanmiddag tijdens de Online Masterclass! 
I.s.m. Cristian Schrik | Meld je snel aan

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur