Nieuws

REIJKJAIVK – De vloot van de IJslandse vrachtmaatschappij Bluebird Nordic zal de komende jaren met 25 gehuurde vrachtvliegtuigen worden uitgebreid.

Bluebird ontving recent een Boeing 737-400SF. Het in 1990 gebouwde toestel vloog passagiers lange tijd bij Flair Airlines voordat het voor ombouw werd aangeboden bij Aeronautical Engineers, Inc (AEI).

Deze delegeerde de opdracht naar het Canadese KF Aerospace dat sinds 2017 als onderaannemer voor AEI ombouwactiviteiten uitvoert.

Door deze toevoeging beschikt de Bluebird Nordic in over zeven vrachtvliegtuigen van dit type en een trio 737-300SF varianten,

1 reactie op “Bluebird Nordic gaat zeer fors uitbreiden

  1. Anton Schiere schreef:

    Toch vreemd dat in de passagiersbusiness airlines wel kiezen voor inzet van de modernste zuinigste toestellen terwijl men in de vrachtwereld zelfs nog 30 jaar oude kisten naar vrachtvliegtuig ombouwt. Of het gebruik daarvan dan geen uitstoot en overlast impact meer heeft, terwijl ze juist ook vaak ’s nachts vliegen.