Nieuws

ROTTERDAM – Op donderdag 29 juli mocht Rotterdam-The Hague Airport een bijzondere en fraaie afleveringsvlucht verwelkomen. Het betrof een Dash 8-402 op aflevering naar Tanzania die op Rotterdam een tankstop kwam maken.

Het toestel voerde de Canadese registratie C-GPPU maar eenmaal in Tanzania wordt dat gewijzigd in 5H-TCK. In november 2019 werd een Dash 8-400 voor Air Tanzania nog voor de afleveringsvlucht aan de ketting gelegd in Canada. Een Zuid-Afrikaan die aangaf geld tegoed te hebben van de Tanzaniaanse overheid had met succes beslag laten leggen op dit gloednieuwe vliegtuig.

Naar alle waarschijnlijkheid betreft dat dit toestel dat bijna twee jaar na data alsnog wordt afgeleverd. Na een goed uur vertrok het toestel vanaf Rotterdam richting Griekenland voor een volgende  tankstop.

Tekst en foto’s Cor van Gent.