Nieuws

Eerste 737-800SF voor Amazon Air

LEIPZIG HALLE – De Amerikaanse ‘mid-life’ leasemaatschappij Aero Capital Solutions (ACS) heeft bij Amazon Air een eerste bij AEI omgebouwde 737-800SF afgeleverd. Deze zal vervolgens door ASL Airlines worden ingezet voor vrachtvervoer binnen Europa.

De Amerikaanse e-Commerce gigant opende in november 2020 op de Duitse luchthaven Leipzig/Halle Airport een eerste vrachthub met een oppervlakte van twintigduizend vierkante meter.De nieuwe faciliteit leverde meer dan tweehonderd banen op. Door de ingebruikname kreeg vrachtmaatschappij Amazon Air nu voet op Europese bodem gekregen.

In eerste instantie ging Amazon hier vliegen met twee bij GECAS gehuurde Boeing 737-800 NG vrachtvliegtuigen die door ASL Airlines in opdracht van Amazon Air worden ingezet.

ACS breidde in juli 2021 een bestaande ombouworder bij AEI uit tot 21 vliegtuigen.