Nieuws

HANNOVER – De raad van bestuur van de Duitse vakantievlieger Condor heeft toestemming verleend om de long haul vloot te vernieuwen. Met het oog daarop zullen zeven A330-900neo’s worden besteld die medio 2024 in dienst moeten zijn. Daarnaast zullen negen toestel van dit type gehuurd worden bij leasemaatschappijen.

Condor vliegt momenteel met zeventien Boeing 767s. Twaalf daarvan werden gedurende de coronapandemie ingezet als ‘preighter’. Met het oog op die taken werden de stoelen uit de cabines gehaald om plaats te kunnen maken voor ‘vloervracht’. Eind april 2020 werd op deze manier in opdracht van Volkswagen een lading mondkapjes en andere medisch noodzakelijke goederen opgehaald in Peking.

Condor kreeg eind april 2020 van onder meer de Duitse deelstaat Hessen een lening toegezegd van 450 miljoen Euro om te kunnen overleven nadat de luchtvaartmaatschappij tijdens vierhonderd repatriëringsvluchten naar eigen zeggen bijna 78.000 passagiers, drie honden en evenveel katten had opgehaald uit 48 bestemmingen in 34 landen.