Nieuws

VERO BEACH,Piper Aircraft heeft als eerste General Aviation producent een typecertificaat ontvangen voor Garmins StormOptix. Deze volledig digitale weerradar komt beschikbaar voor de zuigermotor en turboprop aangedreven M-klasse vliegtuigen.

StormOptix wordt in de regel ingebouwd in grote zakenjets waarbij de weerradar zich automatisch instelt op waargenomen slechtweer gebieden met daarbinnen potentieel gevaarlijke weercellen die vervolgens nauwkeurig in kaart worden gebracht. Op deze manier kunnen piloten zich een beeld vorm van de actuele omvang en vorm van dergelijke cellen en deze vervolgens vermijden.

De radar kan bovendien op zowel korte afstand (middels zogenoemde WATCH mogelijkheden) als op grotere bliksemontladingen detecteren in voorliggende onweersbuien en daarbij tevens hagel en eventueel gevaarlijke turbulentie waarnemen.