Nieuws

WICHITA – Textron Aviation heeft meerdere interieuropties ontwikkeld voor de in december 2020 aangekondigde King Air 260 turboprop. Naast vier standaardinterieurkleuren (Alpaca, Buttercream, New Pewter en Latte) komen er ook een nieuwe premium interieur beschikbaar (Lava Saddle). Daarnaast is sprake van LED cabineverlichting en aan de lagere zijpanelen aangebrachte verlichting terwijl meerdere USB poorten worden aangebracht.

In het toestel zijn zowel in de cockpit als de cabine de laatste technologische ontwikkelingen toegepast.Het toestel kan tot zeven passagiers vervoeren over een afstand van 1.720 nm (3.185 km) bij een snelheid van 310 kts (574 km/h).

Nieuw voor de King Air 260 zijn de Innovative Solutions & Support (IS&S) ThrustSense Autothrottle, een Collins Aerospace RTA-4112 Multi-Scan weerradar en in het Collins Aerospace Pro Line Fusion geïntegreerde digitale controle van de cabinedruk. In de cabine zijn nieuw ontworpen stoelen voorzien alsmede een verbeterde klimaatregeling.

Deze IS&S ThrustSense Autothrottle is beschikbaar als upgrade voor alle Beechcraft King Air 200s met Pro Line Fusion avionica. In de loop van 2021 komt deze upgrade ook beschikbaar voor King Air 300 varianten.

Air Archipels
Textron heeft sinds maart 2021 het FAA typecertificaat op zak, en verkocht inmiddels een eerste King Air 260 verkocht aan Air Archipels uit Frans Polynesië. Deze maatschappij bestelde tevens als eerste een King Air 260C met grote vrachtdeur als fabrieksoptie. Dat toestel krijgt tevens een LifePort medisch interieur. Air Archipels vliegt momenteel al met drie Beechcraft Super King Air B200Cs en twee DHC6 Twin Otters waarmee jaarlijks 3.000 uur hoofdzakelijk medische missies worden gevlogen.

Premium Lava Saddle interieur

ButterCcream’ interieur.