Nieuws

DUBLIN – De Milestone Aviation Group heeft een overeenkomst getekend met de Belgische NHV Group die leidt tot de aankoop en het vervolgens terug huren van de eerste van twee tweemotorige AW169 helikopters. Beide helikopters waren in 2019 door NHV besteld.

De eerste helikopter zal binnenkort vanaf de Britse basis Blackpool worden ingezet voor het Italiaanse olie- en gasbedrijf ENI dat locaties in het noorden de Noordzee uitbaat.

Er vliegen momenteel drie AW169s bij NHVs Noorse dochterbedrijf Airlift die onder meer worden ingezet voor het ophalen en brengen van havenloodsen.

De AW169 heeft een maximaal startgewicht van 4,5 ton en wordt tussen de lichtere AW109 en de grotere AW139 gepositioneerd. De helikopter biedt plaats aan maximaal tien passagiers. De AW169 heeft Pratt & Whitney Canada PW210 turboshaftmotoren waarmee een maximale snelheid gehaald kan worden van meer dan 145 kts (>268 km/h) bij een vliegbereik van 440 nm (816 km).