Nieuws

SAINT CLOUD  – Dassault Aviation heeft tijdens een ceremonie het  eerste  Dassault Rafale gevechtsvliegtuig overgedragen aan de Griekse regering.

De Griekse regering op 25 januari tekende voor de aankoop van achttien Dassault Rafales. De eerste zes zijn afkomstig van de Franse luchtmacht en dus  tweedehands.   t.
Van de resterende twaalf die in 2022 geleverd moeten worden zijn er zes nieuw en nog eens zes eveneens afkomstig van de Franse luchtmacht.  Het nu afgeleverde toestel is, met als de volgende vijf, tweedehands.

Onderdeel van het Griekse contract is tevens de training van piloten en technici en de levering van reserve-onderdelen.  Inmiddels zijn  de eerste Griekse piloten bij de Franse luchtmacht getraind evenals vijftig technici. De vliegtuigen zullen worden overgevlogen naar de Griekse luchtmachtbasis in Tanagra.

De Franse onderneming MBDA zal vervolgens voor deze vliegtuigen  SCALP kruisraketten, AM39 Exocet antischeepsraketten   MICA multi-missie air-to-air raketten leveren. Ook zullen de Griekse Rafales door MBDA met Meteor ‘beyond visual range’  air-to-air raketten worden uitgerust.

Ook zullen tien oudere Mirages op de 2000-5 standaard worden gebracht.

Daarnaast zal Griekenland vier marinefregatten aanschaffen en voor  deze schepen vier Sikorsky MH-60R helikopters bestellen.

 

 

 

 

 

 

1 reactie op “Eerste ‘tweedehands’ Rafale voor Griekenland

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Griekenland koopt Franse Rafales, het is blijkbaar niet altijd Amerikaans spul wat men in Europa komt, kan schijnbaar toch ook Europees materieel zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.