Nieuws

MOSKOU – Tijdens de eerste dag van de Russische ‘Aviasalon MAKS 2021’ die van 20 tot en met 25 juli wordt houden, zijn contracten getekend voor de levering van 58 Sukhoi SSJ-100 regionale verkeersvliegtuigen.

De eerste vijftien vliegtuigen zijn bestemd voor Rossiya Airlines. Deze zullen door Sukhoi’s moederbedrijf Irkut Corporation aan de PSB Leasing Group worden overgedragen die ze vervolgens al in 2021 aan Rossyia zal verhuren.

Daarnaast tekende luchtvaartmaatschappij Red Wings een intentieovereenkomst voor de levering van 25 SSJ-100s. Irkut zal hier niet alleen zorg dragen voor de levering in 2021 en 2022 van zowel nieuwe als ook eerder geproduceerde vliegtuigen. De SuperJets zullen worden geleverd onder een leasedeal waarvoor nog financiering gezocht zal worden.

Ook Azimuth Airlines wil meer SSJ-100s en wil vanaf 2026 uitbreiden van vijftien naar 25 vliegtuigen van dit type. Ook deze SuperJets zullen worden geleverd onder een leasedeal waarvoor nog financiering gezocht zal worden.


Tenslotte zal ook Aurora Airlines tussen 2022 en 2024 de beschikking krijgen over acht SSJ-100s. De vliegtuigen zullen worden geëxploiteerd door een bedrijf dat is opgericht op basis van luchtvaartondernemingen van het Federaal District in het Verre Oosten.

In de afgelopen twee jaar hebben SuperJets meer dan 200 routes tussen Russische steden geopend.