Nieuws

CASTELLON – NetJets Europe, de aanbieder van zakenjets in deeleigendom, heeft een eerste voorraad ISCC PLUS gecertificeerde Sustainable Aviation Fuel (SAF) gekocht bij Air bp.

De brandstof is afkomstig van bp’s raffinaderij in het Spaanse Castellon waar duurzaam gewonnen brandstof wordt gemengd met fossiele brandstof tot een synthetisch product met lage CO2 uitstoot. Gedurende de eerste twaalf maanden wordt daarbij de levering voorzien van bijna 1,65 miljoen liter brandstof

Air bp leverde de eerste SAF al in februari 2008 af en levert momenteel al duurzaam gewonnen brandstof af op twintig luchthavens.

1 reactie op “NetJets Europe schakelt over op duurzame brandstof

  1. Anton Schiere schreef:

    Compliment voor zowel de brandstof- als luchtvaartondernemingen die nu al als eersten op het bijmengen van zulke brandstoffen overschakelen. Zij helpen een vliegwiel op dit vlak aan de gang te krijgen.

    Er is nog veel meer voor nodig, zoals bijv. Zweden, dat eist dat elk toestel met 10% bijmenging vertrekt. Of beter nog KLM dat zelf voor bijmengen kiest.

    Om mondiaal hier de versnelling echt te bereiken is internationale regelgeving vereist, al was het alleen al vanwege de vereiste van een gelijk speelveld voor maatschappijen.