Nieuws
Aerial Photography by Deremer Studios, LLC

JACKSONVILLE – De Amerikaanse Sierra Nevada Corporation (SNC) en Embraer Defense & Security hebben de eerste zes van twaalf voor de Nigerian Air Force (NAF) bestemde A-29 Super Tucano’s overgevlogen naar dat land. De zes vliegtuigen vlogen daarbij vanaf de fabriek in Jacksonville via Canada, Groennland, IJsland, Spain en Algerije naar hun nieuwe Nigeriaanse thuisbasis. Daar zullen ze in augustus tijdens ceremonie officieel worden ingelijfd in de Nigeriaanse luchtmacht.

Een van de lichte aanvals-, verkennings- en gevechtsvliegtuig was in een opmerkelijk ‘jungle paint scheme’ gespoten voordat het werd overgevlogen naar Moody Air Force Base in Georgia voor missiemodificaties.

Op deze luchtmachtbasis bevonden zich op dat moment al vijf A-29s bevinden voor training van Nigeriaanse piloten en onderhoudstechnici. Dit zestal zou in de zomer naar Nigeria worden overgevlogen, gevolgd door de andere zes later dit jaar.

Aerial Photography by Deremer Studios, LLC