Nieuws

VENTURA – JetPack Aviation heeft een contract gesloten met Prometheus Fuels voor de levering van emissievrije brandstof voor de aandrijving van zowel de door de Amerikaanse FAA gecertificeerde JetPack als de door JPA ontwikkelde The Speeder.

JPA zal daarbij brandstof ontvangen van de Titan Fuel Forge die met behulp van zonne- en windenergie uit CO2 zogenoemde ‘hydrocarbons’ maakt die kunnen worden omgezet in willekeurig welke vorm van brandstof.

Naast de bekende tweemotorige JetPack kan de door acht turbines aangedreven Speeder ruim 270 kg vracht tillen en een snelheid behalen van meer dan 250 mph (400 km/h). Dit maakt het luchtvaartuig volgens JPA geschikt onder meer als First Responder of voor inzet bij brandweertaken bij hoogbouwbranden waarbij geen sprake is van beperkingen door te geringe accucapaciteit.

Met prototype P1 worden sinds mei 2021 vliegproeven uitgevoerd.
Het definitieve ontwerp van de Speeder.