Nieuws

ENSCHEDE – Zaterdagmorgen (10 juli) is rond half tien een tweedeAirbus A340-300 van Air Mauritius op Twente Airport geland die door Aircraft End-of-Life Solutions (AELS) ontmanteld zal worden.

Het toestel kon op de luchthaven gelijk doortaxiën naar een van de drie nieuwe vliegtuigopstelplaatsen (VOP’s) die de luchthaven woensdag (7 juli) in gebruik nam.

Vorige week is de eerste nieuwe vliegtuigopstelplaats aan de kop van de landingsbaan al in gebruik genomen door een eerste A340-300 van Air Mauritius die door AELS ontmanteld zal worden.

Precies een jaar geleden werden de eerste vijf VOP’s geopend en met de drie nieuwe erbij zijn er in totaal acht VOP’s op Twente Airport gerealiseerd.

Naast het tijdelijk parkeren van vliegtuigen van AELS, zijn de VOP’s ook geschikt voor het parkeren van toestellen van zowel luchtvaartmaatschappijen als leasemaatschappijen die op dit moment niet gebruikt worden.

Foto’s Twente Airport

1 reactie op “Tweede A340 Air Mauritius geland op Twente Airport

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Nooit gedacht dat Twente Airport met een landingsbaan van 2987 meter, nog exotische vliegtuigen te zien zou geven en een bron is gworden voor vliegtuigspotters. Het is te hopen dat dit slechts van korte duur is en men de vliegtuigen op een veilige en gezonde manier kan inzetten waarvoor ze feitelijk bedoeld zijn, namelijk het vervoeren van passagiers.
    Mede door zijn lange baan zou – als de crisis achter de rug is – misschien échte verre vliegreizen aangeboden kunnen worden met mensen die van een mooie en zonnige vakantie kunnen genieten, iets voor TUI en co ?