Nieuws

IAI moderniseert Kfirs Sri Lanka

SONY DSC

TEL AVIV – Israel Aerospace Industries (IAI) gaat in opdracht van de regering van Sri Lanka de in negentien in dat land vliegende Kfir gevechtsvliegtuigen moderniseren.

Daarbij zullen met name aanpassingen aan de avionica worden doorgevoerd om de vliegtuigen op 4+ standaard te brengen door het inbouwen van geavanceerde radars, sensoren, nieuwe communicatiesystemem en helmen.

Gelijktijdig zal personeel van de luchtmacht van Sri Lanka geschoold worden om zelf moderniseringstaken uit te voeren.

Het moderniseringsbesluit werd genomen nadat eerder Kfirs van de luchtmacht van Colombia in 2012 en 2018 op 4+ standaard waren gebracht. Deze vliegtuigen bleken vervolgens volgens IAI tijdens Red Flag oefeningen superieur aan Amerikaanse F15s en F16s.