Nieuws

WASHINGTON – De exportcommissie van de Amerikaanse senaat heeft groen licht gegeven voor de verkoop van F-16 Block 70/72 gevechtsvliegtuigen aan de Filipijnen.

Het land mag vervolgens tien F-16C Block 70/72 varianten bestellen en twee F-16D Block 70/72 varianten.

Onderdeel van het contract worden ook de levering van onder (reserve) motoren, wapensystemen en geavanceerde Advanced Electronically Scanned Array (AESA) Scalable Agile Beam Radars (SABR) en Sniper Advanced Targeting Pods (ATP).

Met de order is een bedrag gemoeid van 2,43 miljard dollar

1 reactie op “Filipijnen mogen F-16 Block 70/72 bestellen

  1. Hans Peerenboom. schreef:

    Het lijkt erop dat de F-16 zijn rol als goedkope jager opnieuw zou kunnen herhalen – meer dan 40 jaar nadat hij voor het eerst in dienst was getreden, de nieuwste versie, bekend als F-16 Block 70/72 of F-16V, bevat de nieuwe APG-83 AESA-radar, infrarood zoek- en tracktargeting-mogelijkheid, een nieuwe vluchtbesturingscomputer en het nieuwe Automatic Ground Collision Avoidance System (Auto GCAS), dat voorkomt dat het vliegtuig in de grond crasht als de piloot raakt bewusteloos of gedesoriënteerd.
    Misschien een overweging voor de Nederlandse luchtmacht om weer dit geweldige vliegtuig in de nieuwe versie aan te schaffen.