Nieuws

WENEN – Austrian Airlines heeft twee van haar zes Boeing 777-200ER varianten die werden gebruikt voor het vervoer van cabinevracht weer omgebouwd naar passagiersvariant . Daartoe worden door Austrian Technik 270 eerder verwijderde (van de 306) stoelen teruggeplaatst in beide vliegtuigen.

De eerste 777-200ER (OE-LPC) vloog sinds eind april 2020 luchtvracht van China en Maleisië naar Oostenrijk. Het tweede toestel (OE-LPA) was vanaf mei2020 inzetbaar. De ombouw van passagiersvliegtuig naar ‘Prachter’ vergde ongeveer vijfhonderd manuren. Daardoor nam het vrachtvolume toe van 210 naar 280 kubieke meter.

Austrian parkeerde op 18 maart 2020 bijna zeventig vliegtuigen op de luchthaven van Wenen en voerde sindsdien al talrijke vrachtvluchten uit in samenwerking met Lufthansa Cargo. Tijdens deze vluchten werd vracht opgehaald in onder meer Xiamen, Penang en Shanghai. De vliegtuigen vervoerden sindsdien in de afgelopen maanden 4.500 ton vracht waaronder 200 miljoen maskers, vijftien miljoen handschoenen en dertig miljoen testkits voor Corona van Azië naar Europa.