Nieuws
Reviewed - HB

LELYSTAD –


LELYSTAD – Een Cessna C208 Caravan uit Mongolië van de zendingsorganisatie Mission Aviation Fellowship (MAF) heeft in de achterliggende weken in Nederland een aantal aanpassingen ondergaan.

Het programma van MAF in Mongolië wordt na negentien jaar beëindigd; het land kreeg de afgelopen jaren een steeds professionelere luchtvaartinfrastructuur en de MAF-diensten waren er niet langer nodig.  Het vliegtuig uit Mongolië gaat binnenkort vliegen in Afrika, in het West-Afrikaanse land Guinee, waar MAF een nieuwe programma start.

Het toestel bevindt zich al sinds februari 2020 in Nederland voor aanpassingen, waarna het uiteindelijk doorvliegt naar het zuiden. Eerst is het in Nederland overgespoten. Verder is het anti-icing systeem verwijderd; niet meer nodig op het nieuwe land van bestemming.

“Het is in feite van een vliegtuig dat geschikt is voor koude streken, maar een warmweervliegtuig is geworden”, aldus Marco Koffeman, directeur van MATC, de vliegtuigschool op Teuge die in 2016 door MAF is opgericht. 

Koffeman zal de komende dagen nog een testvlucht met het toestel op Teuge maken waarna het op 29 juni naar Zwitserland vertrekt. Daarna vliegt het door naar Oeganda, waar de C208 een nieuwe motor krijgt. Na een serie testvluchten vliegt het toestel dan definitief door naar de nieuwe standplaats Guinee.