Nieuws

MÜNCHEN – Lufthansa heeft twaalf van haar zeventien Airbus A340-600s in de etalage gezet. De toestellen staan sinds het uitbreken van de corana pandemie al meer dan een jaar   geparkeerd in het Spaanse Teruel.

De twaalf vliegtuigen zijn tussen de twaalf en achttien jaar oud en hebben tussen 51.600 en 77.400 opgetekende vlieguren.

Lufthansa stelde met  de komst van de eerste  Airbus A350-900 in januari 2017 ook de eerste van in totaal 24  A340-600s buiten gebruik . Dat eerste toestel was de D-AIHM Wuppertal die destijds werd overgevlogen naar Marana in de woestijn van Arizona. Sindsdien werden  nog eens zes 340s buiten dienst gesteld.

.

De Duitse luchtvaartmaatschappij was ooit een van de grootste gebruikers van dit vliegtuigtype dat door de lengte van 75,3 m lang  tijd ’s werelds langste vliegtuig was.  De vliegtuigen boden elk plaats aan 306 passagiers.

2 reacties op “Te koop voor loop of sloop: A340-600s Lufthansa

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Doneer een A340-600 aan het Aviodrome in Lelystad vooral zolang als de terminal niet in gebruik wordt genomen en organiseer er feestjes in of als trouwlokatie.A propos, Lelystad airport wordt bijna een Berlijn uitstel variant, klaar maar nog steeds on-klaar.

  2. […] – Na Lufhthansa maakt ook Finnair een eind aan vluchtuitvoeringen met Airbus A340. Finnair voltooide daarbij op 31 […]