Nieuws

WEEZE- De Duitse tak van het Nederlandse zakenjetbedrijf Exxaero gaat naast twee Hawker Beechcraft Premier 1As nu ook een Hawker 750 op Airport Weeze stationeren.

De Hawker 750 werd in 2021 gemoderniseerd en in een nieuw jasje gestoken. Het vliegtuig is bijzonder geschikt voor trajecten van meer dan 3.500 km. Vanaf deze Duitse luchthaven kan het comfortabele vliegtuig vanaf half augustus tot negen passagiers non-stop vervoeren naar verre bestemmingen.

“We zullen het vliegtuig uitsluitend voor de chartermarkt gebruiken en kunnen zo bestemmingen in heel Europa en Noord-Afrika non-stop bedienen. Wij vliegen bijvoorbeeld non-stop van Weeze naar Moskou, Zürich, Tenerife, Athene, Marrakesh of Stockholm. Want de vraag naar kleinere privéjets is tijdens de pandemie aanzienlijk toegenomen,” zegt Rogier Buijs, Operations Manager van Exxaero International. De Hawker 750 is een van de populairste privévliegtuigen voor de middellange afstand. “Passagiers vliegen zeer comfortabel op dit type. Het vliegtuig maakt indruk met zijn cabine, die zeer ruim is in vergelijking met andere vliegtuigen in dit segment.”

Sinds enkele jaren is het luchtvaartbedrijf Exxaero, dat ook een vestiging in Amsterdam en Eindhoven heeft, aan het uitbreiden. De vliegtuigen worden door hun eigenaren – bedrijven of particulieren – onder de hoede van het bedrijf gesteld. Exxaero neemt het beheer van deze vliegtuigen over, zorgt voor de exploitatie en het onderhoud ervan en brengt ze op de markt wanneer de klanten over vrije capaciteit beschikken.

De maatschappij opereert vanaf vliegveld Weeze met een eigen Duitse luchtvaartvergunning. Naast twee Hawker Beechcraft 1As en de Hawker 750, beschikt Exxaero sinds 1 juni 2021 over drie vliegtuigen van het type Dassault Falcon 7X, en vijf eveneens driemotorige Dassault Falcon 900 varianten.

Foto’s: exxaero

Hawker 750.
Beechcraft-Premier-1A
Beechcraft-Premier-1A