Nieuws
Foto: © Michael Penner/Hamburg Airport

HAMBURG – Slopers hebben vorige week de eerste zaagsneden gezet in de Boeing 707-430 D-ABOD die meer dan twintig jaar op de luchthaven van Hamburg als museumstuk heeft gepronkt. Voorafgaand daaraan werd het interieur uit de Boeing verwijderd.

Delen van het vliegtuig worden in september via veilinghuis Dechow on line worden geveild waaronder delen uit de cockpit, verlichting, vleugelsecties en een motor.

De D-ABOD vloog tussen 1960 en 1975 als ‘Frankfurt’ bij Lufthansa en was een van de vijf toestel van het type 707-430. Na 59.024 vlieguren en 20.783 landingen volgde uitfasering en werd het toestel een sleutellokaal voor studenten van Lufthansa Technik.

Daarna werd de Boeing voor 1 Euro door de Hamburger luchthaven werd gekocht en in de huisstijlkleuren van het vliegveld gespoten ter vervanging van de recent daarvoor verkochte Super Constellation die ooit als Duits regeringsvliegtuig vloog.

Pogingen van de luchthaven fondsen te werven om het toestel te behouden, liepen op niets uit. Daarmee komt een eind aan een stukje Duitse luchtvaartgeschiedenis.