Nieuws

IRKUTSK – Aeroflot dochter Rossiya Airlines wordt launching customer van de Irkut MC-21-300 en zal er na certificatie in 2022 zes ontvangen. Fabrikant Irkut heeft inmiddels twee toestellen op de assemblagelijn staan en verwacht dezer dagen daar nog eens drie aan toe te voegen. Ook is het station waarop de bekabeling van de vliegtuigen wordt ingebouwd bijna bedrijfsklaar.

Het testprogramma met vijf vliegende prototypes verloopt volgen Irkut op rolletjes waarbij het vierde prototype is ingericht met een high density interieur met 211 stoelen.

Daarvan zijn er daadwerkelijk 172 geplaatst. De plek waar in de toekomst achterin het vliegtuig nog 39 stoelen komen, is nu ingeruimd voor testapparatuur en operators voor de bediening ervan. Dit vierde prototype vloog op 25 december 2019 voor het eerst.

Het vijfde prototype is uitgerust met Russische PD-14 motoren. Dat toestel zal tijdens de MAKS 2021 eind juli in Moskou worden getoond.