Nieuws

FALLS CHURCH – De Amerikaanse nieuwkomer Electra Aero is achter de schermen bezig met de ontwikkeling van een hybride elektrisch aangedreven vliegtuig dat plaats gaat bieden aan zeven passagiers en een piloot.

Volgens de initiatiefnemers wordt uitgegaan van een vliegbereik van 500 nm (926 km), een kruissnelheid van 200 mph (322 km/h) en een landingssnelheid van 30 mph (48 km/h) waardoor het zelfs op daken, parkeerplaatsen of voetbalvelden kan landen.

Het toestel krijgt een spanwijdte van 14,63 m waarbij in iedere vleugel vier elektromotoren zijn voorzien die worden aangedreven door een stille turbogenerator die de accu’s tijdens een vlucht oplaadt. Hierdoor kan onafhankelijk van grondstations gevlogen worden

Het in 2020 opgerichte bedrijf wil hun toestel in gecertificeerd 2027 gecertificeerd op de markt brengen onder de FAA Part 23 regelgeving.

Achter het bedrijf gaan meerdere voormalig medewerkers van Aurora en Rolls-Royce schuil.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De beste tips voor 'Air to air fotografie'?

Die krijg je 25 juni tijdens de Online Masterclass! 
Expert webinar  i.s.m. Cristian Schrik

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur