Nieuws

BERLIJN – Mocht Zwitserland besluiten de Eurofighter Typhoon aan te schaffen, dan zullen de vliegtuigen op een Zwitserse assemblage lijn worden gebouwd. Airbus en de Duitse regering hebben dit aanbod gedaan aan armasuisse, het bureau dat de wapenaankopen voor Zwitserland coördineert.

Het land is binnen het project Neues Kampfflugzeug (NKF) op zoek naar opvolgers voor zowel de F-5 als F-18A in Zwitserse dienst.

Volgens beide aanbieders kan Zwitserland op deze manier optimaal aansluiten bij de Duitse Luftwaffe, ook daar waar het gaat om gezamenlijk trainen.

Er zijn tot op heden meer dan 660 Eurofighters besteld door Duitsland, Engeland, Italië en Spanje.
Recent besloot Duitsland 38 Tranche 4 varianten te bestellen ter vervanging van oudere Eurofighters. Ook Spanje is voornemens er twintig bij te bestellen.

Naast Airbus werken ook BAe Systems en Leonardo nauw samen bij de bouw en (verdere) ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig.

1 reactie op “Assemblage aanbod voor Zwitserse luchtmacht

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    De Eurofighter mag best een Zwitsers succesje gebruiken, want de verkoop cijfers t.o.v. bijvoorbeeld de F 35 zijn best magertjes te noemen en samenwerken met buurland Duitsland is zo gek nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De beste tips voor 'Air to air fotografie'?

Die krijg je 25 juni tijdens de Online Masterclass! 
Expert webinar  i.s.m. Cristian Schrik

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur