Nieuws

ST. LOUIS –   Boeing heeft met MQ-25 Stingray testtoestel T1 op 4 juni 2021 voor het eerst een vlucht uitgevoerd waarbij een U.S. Navy F/A-18 Super Hornet in de lucht werd bijgetankt.

Met  T1 is inmiddels ruim vijftig uur gevlogen.  De fabrikant mocht al vier MQ-25s bouwen, maar kreeg later een aanvullende opdracht van de U.S. Navy om nog eens drie   onbemande MQ-25  tankvliegtuigen bouwen. Die aanvullende  order werd gegund nadat met T1  na een eerste vlucht op 19 september 2019  de eerste geslaagde deklandingsproeven waren uitgevoerd. Boeing heeft met MQ-25 Stingray testtoestel T1voor het eerst een vlucht uitgevoerd waarbij voor het eerst een U.S. Navy F/A-18 Super Hornet in de lucht werd bijgetankt.

De eerste 2,5 uur durende  testvlucht  met een Aerial Refueling Store (ARS) onder de linker vleugel vond begin december 2020 plaats. Met dit ARS worden al F/A-18s  air-to-air bijgetankt met bestaande bemande vliegtuigen

Volgens Boeing zal de MQ-25 vanaf vliegdekschepen kunnen worden ingezet om onder meer F/A-18 Super Hornets, EA-18G Growlers en Lockheed Martin F-35Cs in de lucht bij te tanken. De UAS werd ontwikkeld omdat de U.S. Navy op zoek is naar een dergelijk toestel en daarvoor een tender uitschreef.

De Initial Operational Capability is voor 2024 voorzien.

MEER BOEING

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De beste tips voor 'Air to air fotografie'?

Die krijg je 25 juni tijdens de Online Masterclass! 
Expert webinar  i.s.m. Cristian Schrik

Gratis voor abonnees | vanaf 16:30 uur